Informatie & Tips: Financieel - Ondernemen

Fietsverzekering, wel of niet?

Ik ben een echte fietsfanaat en fiets dan ook bijna elke dag naar mijn werk toe. Ook in het weekend fiets ik lange afstanden. Ik woon in de binnenstad van Den Haag en mijn fiets is helaas al 2 keer gestolen. Op dit moment overweeg ik een elektrische fiets aan te schaffen, maar omdat deze vrij prijzig zijn twijfel ik of ik een fietsverzekering ga afsluiten. Ik ben onderzoek gaan doen op internet over de voordelen van een fietsverzekering en heb besloten om een fietsverzekering af te sluiten. Waarom? Dat vertel ik je in deze blogpost.

cd56687f-1b19-44df-8f59-71b4187b1665_MJPG2

Voordelen van een fietsverzekering

Ik heb zelf besloten om een fietsverzekering af te sluiten bij www.fietsverzekering.nl. Dit omdat ik het pakket erg compleet vind en omdat de prijs voordelig is. Het grootste voordeel van een complete fietsverzekering vind ik dat je verzekerd bent tegen diefstal. Bij fietsverzekering heb je bij een e-bike verzekering geen eigen risico in geval van diefstal. Bij diefstal keren ze het volledige aankoopbedrag uit en het bedrag wordt binnen 7 kalenderdagen uitgekeerd.

 

In geval van schade wordt het schadebedrag uitgekeerd. Hierbij is wel een eigen risico van € 25,-van toepassing. Een groot voordeel is dat je drie dagen lang een bepaalde vergoeding krijgt wanneer je een leenfiets nodig hebt wanneer de reparatie van je fiets een aantal dagen in beslag neemt. Bij pech onderweg kan in veel gevallen een fietsmonteur langskomen om je fiets ter plekke te repareren. Verder krijg je juridische hulp als een ander schade aan je fiets veroorzaakt. Erg veel voordelen dus! Ik vind het een prettig idee dat ik ben verzekerd als ik straks fiets op mijn nieuwe elektrische fiets. Ik ben altijd heel zuinig en netjes met mijn spullen, maar er kan natuurlijk altijd iets gebeuren. Let trouwens wel op! Veel verzekeringen eisen wel dat je een ART gecertificeerd slot (categorie 2 of hoger) hebt. Schaf daarom altijd direct zo’n slot aan en zorg dat je de aankoop bon en de sleutels altijd goed bewaard.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.